Voorwoord


De Tweede Kamerverkiezingen 2021 hebben we achter ons gelaten. Een record van 38 partijen deden mee. Uiteindelijk wisten 17 partijen zetels te bemachtigen. Door de corona waren de verkiezingen wellicht minder prominent zichtbaar en merkbaar. Het spel rondom de verkiezingen blijf ik altijd boeiend en interessant vinden. Ik kijk altijd met veel bewondering en waardering naar de debatten tussen lijsttrekkers.

Persoonlijk hoop ik dat het nieuwe kabinet een extra versnelling gaat geven op de thema’s Duurzaamheid, Circulaire economie, Klimaatadaptatie en Energietransitie, thema’s waar wij volop op investeren. Samen met onze opdrachtgevers werken aan een duurzame, circulaire, klimaatbestendige en groene openbare ruimte, zorgdragen voor een goede mobiliteit in dorp en stad en meer de verbinding maken met de natuur. Uitdagingen waar onze adviseurs en ingenieurs graag hun tanden in zetten.

We zijn blij en prijzen ons gelukkig dat ondanks de corona onze opdrachtgevers blijven investeren, zowel in nieuwe projecten als in beheer en onderhoud. Dit betekent dat wij ons zeker niet hoeven te vervelen. Sterker nog, onze steeds breder wordende dienstverlening maakt dat we bestaande opdrachtgevers nog meer kunnen ondersteunen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de overname van Infra Light Engineering (ILE), specialist op het gebied van openbare en terreinverlichting. Deze specialistische kennis, de jarenlange ervaring binnen en het netwerk van ILE versterkt ons bureau en past uitstekend is onze groeiambitie.

Om de kwaliteit van onze medewerkers en daarmee onze dienstverlening op hoog niveau te houden zijn we momenteel druk bezig om een professionele leeromgeving te bouwen, de HB Academy. Onder het motto “Vandaag leren. Morgen doen.” creëren we een platform om in- en extern kennis te delen. Verder in deze Grondgedachte leest u hier meer over.

Ook op het gebied van digitalisering in de infra maken we goede stappen. Zo zijn we onlangs lid geworden van BIM basis Infra. Onze kennispartner Corné Helmons, adviseur GeoBIM en standaardisatie, vertelt hier meer over.

Uiteraard vindt u ook artikelen over Duurzaamheid, een hot item binnen HB waar we langzaam toewerken naar een samenwerkingsproces met onze opdrachtgevers om straks écht de versnelling te kunnen maken.

Wij hopen dat u weer met veel plezier deze Grondgedachte leest en mocht u getriggerd of geïnteresseerd zijn geraakt door één van de artikelen dan zijn onze adviseurs of ingenieurs uiteraard graag bereid om met u nader in gesprek te gaan.

Ruud Zonneveld