Voorwoord


We bewegen naar een digitale wereld waar plaats- en tijdsonafhankelijk werken steeds meer normaal wordt. De middelen hiervoor zijn ruimschoots aanwezig. Ook binnen HB zijn alle medewerkers uitgerust om op kantoor of thuis (of waar dan ook) te werken. In deze coronatijd is er eigenlijk geen keuze, thuiswerken is de norm. En dat gaat prima.

In de dynamiek met onze opdrachtgevers, die uiteraard ook veel thuis werken, moeten we nog wel even zoeken hoe we de communicatie op een goede, efficiënte en plezierige manier vorm geven. Het elkaar af en toe opzoeken, uiteraard met inachtneming van de coronaregels, vindt iedereen toch wel heel erg fijn.

In het kader van de digitalisering hebben we het werken met Microsoft Teams ingevoerd. Een forse en spannende migratie die onze collega Michel van der Hulst en het ICT- supportteam van GP Groot  voortvarend en succesvol hebben gerealiseerd. Dat verdient echt een groot compliment. Wij zijn vanaf nu dan ook volledig “in de wolken”  actief. Met enkele opdrachtgevers worden reeds pilots gedraaid om in Teams samen te werken. Het is even wennen maar straks weten we niet beter. Een onomkeerbare ontwikkeling waarin we graag voorop lopen.

Ons adviesteam is goed op stoom. Vanuit hun credo “ Van beleid naar praktijk”  zijn de eerste  adviesopdrachten een feit. Het is boeiend om te zien hoe de nieuwe adviseurs en de bestaande ingenieurs van HB Adviesbureau elkaar aanvullen, versterken en samen de verbinding naar de klant maken. Dat geeft zo veel energie en werkvreugde. En het is uiteraard fantastisch als we merken dat onze opdrachtgevers dat ook zien en daar positief op reageren.

Michel van der Hulst deelt vanuit zijn nieuwe functie als consultant AutoCAD+ zijn visie over het delen van kennis en ideeën vanuit HB Adviesbureau met de infra markt. Hij belicht hierin ook de samenwerking met de AutoCAD-partners Nedgraphics en CAD&Company, en Brink (leverancier van o.a. RAW-bestekprogrammatuur).

We zijn onwijs blij dat Tom Hoek ons is komen versterken als projectleider/adviseur Groen. Tom heeft als mede-eigenaar 30 jaar in diverse functies gewerkt bij Hoek Hoveniers. Met zijn kennis, ervaring en netwerk maken we een forse stap voorwaarts in onze ambitie om onze opdrachtgevers ook op het gebied van openbaar groen en biodiversiteit maximaal te ondersteunen. Tom stelt zich zelf verderop in deze Grondgedachte nader voor.

Per 1 november verhuizen we naar een groter kantoor in Amsterdam. Een bevestiging dat we met onze groeiambitie op de goede weg zijn. Ofschoon het toch ook nog wel heel erg spannend is wat de nabije toekomst ons gaat bieden. Op dit moment is onze orderportefeuille prima gevuld en hopelijk houden onze opdrachtgevers de ruimte om te blijven investeren in nieuwe projecten of onderhoud. Wij blijven in ieder geval onze schouders eronder zetten.

Wanneer u na het lezen van onze Grondgedachte getriggerd of geïnteresseerd bent geraakt, zijn onze adviseurs of ingenieurs uiteraard graag bereid om met u nader in gesprek te gaan.

Ik wens u dan ook veel leesplezier.

Ruud Zonneveld