De beloftes van HB Adviesbureau

Bij HB Adviesbureau hebben we grote ambities. Daarom doen wij graag een belofte aan onze opdrachtgevers van projecten in onze leefomgeving. Wij beloven waarde toe te voegen in projecten op het gebied van biodiversiteit, leefbaarheid, beeldkwaliteit, circulariteit, klimaatbestendigheid en energietransitie.

Onze zes beloftes

 • Biodiversiteit
  Elk project draagt bij aan de versterking en vergroting van de aanwezige biodiversiteit. Zowel in als om het projectgebied.
 • Leefbaarheid
  Wij ontwerpen aantrekkelijke plekken om te wonen, leven en verblijven. Door het beperken van hittestress, stimuleren van beweging en het creëren van een toegankelijke openbare ruimte.
 • Beeldkwaliteit
  Wij streven altijd naar het verhogen van de waarde van de plek, esthetisch en functioneel. Ons handelsmerk: gebiedseigen ingrepen met oog voor detail.
 • Circulariteit
  In elk project en ieder ontwerp maken we zorgvuldige afwegingen rondom circulariteit en materiaalgebruik. We onderzoeken en benutten kansen om de milieulast te verlagen.
 • Klimaatbestendigheid
  Wij werken toe naar een leefomgeving die bestand is tegen de steeds extremere weersomstandigheden. Zoals extreme regenval, droogte en hitte.
 • Energietransitie
  Wij benoemen en betrekken koppelkansen bij onze projecten in de buitenruimte om de energietransitie een plek te geven in de leefomgeving van morgen.

Hoe wij onze beloftes waarmaken?
Onze professionals zijn klantgericht, staan voor kwaliteit en gaan altijd voor het beste resultaat mogelijk.
Om de belofte ‘biodiversiteit’ waar te maken schakelen we bijvoorbeeld een ecoloog in. Welke soorten doen het goed in en rondom het projectgebied? Wat zijn kansen en bedreigingen voor de natuur? Kortom: wat is er nodig om de biodiversiteit te vergroten? Ander voorbeeld; bij de inrichting van een (tijdelijk) dorpsplein is voornamelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen. De bomen waren elders over en het hout voor de pergola, picknicktafels en vlonder is hergebruikt materiaal. Zo kijken we bij projecten altijd naar welk materiaal we écht nodig hebben, is het vervaardigen en aanleveren van een gietijzeren boomspiegel het echt waard of kunnen we een andere oplossing bedenken? Zo proberen we ieder project van een zo klein mogelijke CO2 footprint te voorzien.

Meer weten?
Heeft u vragen over de beloftes van HB Adviesbureau? Neem dan contact op met Raymond Balder r.balder@hbadvies.nl. Hij vertelt u er graag alles over!